Matpakker til begjær.

Jeg bare digger å smøre matpakker!

Tror du meg ikke? 
Ok, jeg skal moderere meg bittelitt: Digger det på høsten, liker det på vinteren og gjør det av gammel vane på våren :-)
Blir lei, jeg også, men jeg skal fortelle deg det at jeg har smurt matpakker i 23 år. Ikke alle like vellykkede. Noen er kommet hjem uåpnet, noen er til og med gjemt bort i klesskapet slik at jeg ikke skulle se at den kom hjem like hel.
Men min GLEDE av å sende mine barn på skolen, etter en god frokost, kan ingen ta fra meg. Det at ungene stort sett har foretrukket matpakke fra mamma fremfor å kjøpe mat ved nærmeste butikk eller i kantina, gjør at jeg nesten hver kveld smører matpakker. Unntaket er når jeg er på nattevakt, eller ikke er hjemme. Men vet du hva som skjer da? De smører sine egne, - akkurat som jeg ville gjort det!  Med glede ser jeg at mitt eldste barn gjør det samme for sitt skolebarn. 
Jeg vil si at dette er hverdagsøkonomi blandet med kjærlighet av beste slag <3


Hvordan er mine matpakker?

Jeg er ingen ekspert, men er opptatt av at ungene skal få i seg mat som gir energi i løpet av skoledagen, blandet med variasjon, god smak og at det er ferskt. Da vi bodde i Danmark for mange år siden, hadde de et kjøleskap i klasserommet hvor elevene la sine matpakker i, slik at de skulle holde seg friske. Det har jeg ikke fått gehør for ved skolene her vi bor nå. 
I matpakkene benytter jeg helst hjemmebakt brød/ rundstykker med pålegg. Jeg kan også lage eggesalat, fiskekaker, frikadeller, kyllingsalat o.l. Alt ettersom hva vi har. Grønnsaker og frukt er et must, og litt bær/nøtter/mørk sjokolade til dessert. Poenget er hvordan en presenterer det, og gir den håpefulle lyst på maten, selv om den har ligget og svetta i sekken i 3 timer... 
En serviett til duk er prikken over i'en ;-)


Gå bananas på kjøkkenet, og skap gode matvaner for barna dine. Det behøver ikke koste noe ekstra, det er innsatsen som teller!

Fortsatt god uke!

 

#matpakker #skole #skolebarn #godevaner #mamma 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nina Cathrine

Nina Cathrine

49, Larvik

Jeg er lykkelig mamma til fire og sykepleier. Det er i hverdagen vi opplever de store tingene, og musikk er har en stor plass i livet mitt. Jeg har et godt øre for historier og liker gode kommentarer. Derfor er min "dagbok" og penn alltid i nærheten.

Kategorier

Arkiv

hits