Blinklyset da mann! Hva med BLINKLYSET!!Så kommer jeg kjørende da, mot et veikryss, hvor jeg har vikeplikt. Til venstre kommer det en bil, og denne må jeg stoppe for, og vente med å krysse veien til bilen har passert. Så svinger bilen inn på den veien jeg står på! WHAT! 
Blinklyset da? Jeg hadde jo ikke trengt å stoppe!
Jeg ligger bak en bil, det er forkjørsvei og nydelige saker, så begynner bilen foran meg å sakke farten. Merkelig, hva er det nå? For så å stoppe helt inntil veikanten og slipper av en passasjer. Da oppdager sjåføren at det er en bil bak, og setter på blinklyset... Jeg har jo skjønt det da, at den skal stoppe når den allerede har stoppet!
Inn mot en rundkjøring stopper jeg pent og pyntelig, for å vike for en bil som allerede er i rundkjøringen, så tar han inn på veien jeg skal ut av, og BLINKER IKKE! Hva skjer! Blinklyset da mann! Jeg, og de bak meg, kunne ha kjørt ut i rundkjøringen!

Mange fine biler på veien, men blinklys har de ikke, eller så vet ikke sjåføren hvor staken er, - altså den som man må vippe forsiktig opp eller ned for å sette på blinklyset, i en altfor teknisk cocpit, som også overgår intelligensen til den som kjører gliset. Det er både kvinner og menn, og de sitter der og traller for seg selv, prater i mobilen eller skravler med passasjeren. De mener at de kan styre trafikkflyten og at alle syns det er helt greit å tilpasse seg akkurat dem. Det er biler av både den gamle og måteholdne typen, dyre glis, gamle og nye, og sjåfører i alle aldre, kvinner og menn, men blinklys er for mange en vanskelig greie. 
Til opplysning er det et lys som er festet på hvert hjørne av bilen din, på sidene og noen har til og med blinklys på speilene! Det blinker orange, og det er et viktig verktøy til å bidra til godt samarbeid og respekt på veien. 
Ha en finger, eller to, klare på staken til enhver tid, og staken finner du på vestre side av rattet ditt. Alltid tilgjengelig om du skulle trenge den, og bruk den! 

#oppgitt #trafikk #blinklys #bil 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nina Cathrine

Nina Cathrine

49, Larvik

Jeg er lykkelig mamma til fire og sykepleier. Det er i hverdagen vi opplever de store tingene, og musikk er har en stor plass i livet mitt. Jeg har et godt øre for historier og liker gode kommentarer. Derfor er min "dagbok" og penn alltid i nærheten.

Kategorier

Arkiv

hits